Jdi na obsah Jdi na menu
 


Propozice Zimní ligy 2012/2013

24. 8. 2012

Zimní halová fotbalová liga 2012/2013

"O pohár předsedy OFS Teplice"

pro věkové skupiny mladších přípravek (U9), starších přípravek (U11)

 

 

PROPOZICE

 

Pořádající: FK NOVOSEDLICE

Kontakty: Jiří Vobecký - 774 656 555, Antonín Koudelka 604 870 000, fknovosedlice@seznam.cz

Zimní ligu hraje 11 oddílů systémem každý s každým (podle vzoru jakým jsme odehráli loňský ročník – viz ARCHIV).

Hrací doba utkání:

- 2 x 24 minut + 4 minuty přestávka - U11

- 2x22 minut + 6 minut přestávka - U9.

Zimní liga se skládá z celkem 6-ti hracích dnů. Každý tým hraje 5 hracích dnů, vždy dva zápasy v jednom hracím dni.

Cena: 5000,- Kč (800,- za hrací den, 1000 finálový turnaj) pro kategorii

Startovné je splatné nejpozději do prvního hracího dne na účet FK Novosedlice 229832518/0300 pod variabilním symbolem čísla oddílu nebo první hrací den oproti potvrzení.

Místo konání: Sportovní hala v Dubí.

Náhradní termín: Vzhledem k omezenosti volných termínů, je nutné dodržovat plán hracích dnů, bez možnosti náhrady. V případě neúčasti informovat organizátora co nejdříve (minimálně 2 dny před hracím dnem), případně sjednat náhradu (i celek, který se neúčastní ligy) jako přátelské utkání pro soupeře (také informovat organizátora). Sežene-li absentující oddíl náhradu, výsledky se mu započítají do tabulky, sežene-li náhradu pořadatel, výsledky jsou kontumovány. Jde hlavně o trénink a odehrané zápasové minuty pro všechny!

Nekažte svou neúčastí tréninkový zápas soupeřům. Mužstvo, které se bez omluvy nezúčastní dvou hracích dnů, je bez náhrady vyřazeno ze soutěže.

Finálový turnaj: Po dohrání zimní ligy se uskuteční 2 finálové turnaje v jednom dni pro každou věkovou kategorii

dopolední: 1-6-tý celek ligy (každý s každým 1x16min) 8:30 - 13:00

odpolední: 7-11-tý celek ligy (každý s každým 1x18min) 13:30 - 18:00

Oba turnaje včetně vyhlášení hodnocené jako samostatné turnaje - poháry, medaile, sladkosti, individuální ceny, ceny pro všechny hráče.

V pauze mezi dopoledním a odpoledním turnajem bude vítězi základní části soutěže Zimní ligy předán pohár předsedy OFS Teplice.

Fair play:

Je přísně zakázáno použít hráče staršího než je dané pro každou věkovou kategorii - protesty řeší organizátor, kontumace výsledku možná! Maximální důraz bude kladen na slušné chování hráčů a trenérů vůči rozhodčím a soupeři, excesy budou tvrdě postihovány. Žluté karty za jakékoli přestupky proti fair play a následné 2 minuty trestu.

Rodiče a fandy Vašeho týmu prosíme informujte o slušném chování před každým kolem, myslíme, že jde především o zábavu pro děti.

V krajních případech, při problematickém zajištění minimálního počtu hráčů na hrací den je povoleno použít neregistrovaného hráče, či hráče jiného týmu i neúčastnícího se ligy. O těchto hráčích je nutno informovat organizátory formou poznámky ve vyplněné soupisce.

Pravidla:

- hrací systém 4+1,

- malá domů (U9 - povolena, U11 - zakázána - trest - rohový kop),

- brankář nesmí rozehrávat z brankoviště přes půl (pouze pokud se míč dotkne před půlkou země nebo jiného hráče) - bude kladen důraz na především technickou hru. Trest - nepřímý volný kop z poloviny hřiště.

- velikost míče: pro U9 - č. 3, U11 - č.4

- žlutá karta = 2 minuty trestu, trest se ruší gólem. Trest za žlutou pro dalšího hráče začne po návratu předchozího hráče. Červená karta = 2 minuty trestu + hráč již dále nesmí v zápase nastoupit, po 2 minutách je nahrazen jiným hráčem.

- penalta za úmyslnou ruku v pokutovém území, či faul v pokutovém území

- úmyslné naražení na hrazení - žlutá karta

- úmyslná ruka brankáře mimo pokutové území, žlutá karta (trest odsedí aktuální hráč z pole) + trestný přímý kop. - nastavování hrací doby je díky návaznému programu omezeno, vše v kompetenci rozhodčích.

Rozhodčí: Zimní ligu budou řídit jako v loňském roce rozhodčí delegovaní OFS. Odměna pro rozhodčí je 100,- Kč na zápas, 50,- Kč za zápas finálové části + cestovní náhrady.

Konfrontace dle registračních průkazů na vyžádání soupeře.

Trenéři a vedoucí zodpovídají za kázeň svých hráčů v průběhu celého turnaje.

V hale je zakázána hra s míčem mimo hrací plochu.

Za vzniklé škody ručí vedoucí a trenéři příslušného mužstva.

Pořadatel neručí za cennosti v šatnách.